2013. január 24., csütörtök

Már megint kiakadtam

Igen, már csak ilyen kiakadós vagyok, de vannak olyan dolgok, amiken egyszerűen nem tudok túllépni :( A héten sikerült annyira kibuknom, hogy olyat tettem, amit még sosem. A fb - on egy zárt csoportban ezt közzé is tettem, de most belinkeltem az illetőt. Az egyik vásártéren láttam az illető "alkotót", már nem is emlékszem, hogy melyik részen, de miután már volt vele másnak is gondja, így benéztem a boltjába, kár volt. Csak és kizárólag olyan "alkotásokat" láttam, amelyek egytől egyik mind másnak a munkái, a szellemi termékei, ami nálam már a lopás kategóriába tartozik. Egyetlen külföldi kézműves alkotása volt csak leutánozva (förtelmes minőségben), de 100 % - ban csak arra az egy alkotóra jellemző "ismertető jegy" azonnal felismerhetővé tette. Az összes többi kb 5 magyar alkotótól származó (abból egyikük mondjuk itthon nem is árul), 100 % - ban leutánzott, silány kivitelezésű műremek volt. Róla már egy nagyon kedves alkotótárssal beszéltünk, aki elmondta tud arról, hogy másolta már őt és meg is beszélték, nem teszi fel eladásra. Ehhez képest azt a bizonyos "alkotást" is láttam a boltjában. A többiek nagyon aranyosak voltak és próbáltak csitítgatni, de ők is felháborodtak (nem annyira, mint én). Egyszerűen nem hiszem el hogy lehetnek ennyire pofátlanok az emberek :( A leutánzáshoz csak minimális kézügyességre van szükség, gondolkodásra, tervre egyáltalán nincs. Némelyiknél ugyan vette a fáradságot (bár lehet, az a szín éppen nem volt otthon), de változtatott a színeken. Sajnos van más ilyen "alkotó" is, aki még a fáradságot sem veszi és a színeken sem változtat, amit pedig szegény megpróbál magától, a saját elgondolása alapján megfűzni, az borzalmasan néz ki, de legalább megpróbálta és el is tudta adni. Az előbbire visszatérve, van olyan alkotó, akit ő a barátnőjének nevez, de az összes ékszerét leutánozta már. Azért ez is szomorú :( Hozzáteszem, egy olyas valakiről beszélek, akinek gyermeke is van és ilyenkor két kérdés is felvetődik bennem : 1. sajnáljam a gyermeket, hogy egy ennyire tisztességtelen anya neveli fel, akitől semmi jó példát nem lát? 2. vagy! Vajon milyen felnőtt válik belőle? Már most azt szívja magába, hogy minek erőltetni az agyunkat valamin, ha már egyszer azt más megcsinálta, elkészítette, mert így is pénzt lehet keresni?
Több alkotni vágyónak ígértem mintaleírást, de sajnos az ünnep előtt a gépem megadta magát, így a fotóim mindenhova le vannak mentegetve ( ezt a fotósorozatot még nem sikerült megtalálnom), napi szinte 16 órában meg sem álltam 1 hónapig, fáradt vagyok és ugye egy leírás elkészítéséhez sok türelem kell (ezek nem kifogások, hanem a valóság), viszont amikor olyan hölgyet látok, mint a fent leírt, akkor azért megfordul a fejemben, vajon ha valaki meg is veszi a leírást, mikor, hol, kinél fogom pontosan ugyanazt az ékszert látni pénzért?
Lehet, túl érzékeny vagyok?

2 megjegyzés:

  1. Miert kedves? Talàn te alkottad az egesz spanyolviaszt? Aki màsolni akar az fog-ès nem fog töled engedélyt kèrni rà. Ha nincs levédetve ,nem is köteles,ilyen a vilàg.Màsik az hogy valaki a hobbijàban màsol,màr rögtön rossz anya?! Hogy jön ez a kettö dolog össze? Te talán olyan tökéletes anya vagy? :D A blogodat olvasva nem ùgy vettem észre. Pocsék alkotàsok? A tied jobb? Ahogy eddig észrevetten kettö mintànàl többre nem igazan pazarlod a dràga "tehetséged ". Kicsit gondolkozz el,mert az iràsaidbòl süt az irigysèg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Névtelen! Köszönöm a kioktatást! Bátor emberre vall, név nélkül írni. Talán ismersz személyesen, vagy a gyermekeimet? Nagy név vagy az alkotók között? Egyáltalán mit tudsz rólam, főleg egy 3 évvel ezelőtti blogbejegyzés után? Milyen lehet a TE életed, ha ismeretlenül írsz ilyeneket és erre pazarlod a drága idődet? Lehet, hogy Rólad készült esetleg ez az írás? Valószínűleg nagyon üres és unalmas. Sajnállak!

      Törlés