2015. március 18., szerda

A legnagyobb szülinapos

Ez a bejegyzés más, mert nem csak az ünneplésről, a boldogságról szól. 
14 éve ilyenkor már mindent és mindenkit nagyon utáltam, mert bizony előző nap (akkor szombat) már délután 14 h óta "kínoztak", mert az orvos úgy gondolta, hogy megsürgeti a szülést. Amikor az embernek, a fájdalmakon kívül, a legcsodálatosabb dolog kellene, hogy legyen életében a gyermeke születése, akkor ezt a nagyon "lelkiismeretes" egészségügyi dolgozók rémálommá varázsolják (remélem ezek az emberek már évekkel ezelőtt kiléptek ebből a körből). Igen, a mai napig dühöngök ezért, mert maradandó volt testileg, lelkileg a negatív, nemtörődöm hozzáállás. A nagyon nehéz terhességet még inkább megnehezítették a szülés "előkészítésével", a megalázásokkal, majd amikor eltelt 36 óra és már közeledett a nagy baj, akkor elkezdtek kapkodni (maradandó testi "fogyatékosságot" okozva) és még inkább gyűlöltem mindent. Ezek után még eltelt fél nap, mire először Dalmát láthattam, mert persze csak megmutatták. Sajnos ez kőkeményen kihatott a további életünkre :(
Így láthattam Dalmát először, több mint fél naposan

Ma egy hónapja ilyenkor még nagyon idegesek voltunk, mert Dalma még nem volt túl az életveszélyen, csak dél környékén tudták biztosra kijelenteni (ez a bejegyzés kora reggel íródik). Azt gondolom, hogy akkor valami megtört, valami megváltozott, valami megszületett és meghalt. Úgy érzem meghalt a korábbi énem nagy része és a mai napig nem igazán találom önmagam. Senki nem látta a gyötrelmemet és nem is akartam, csak az volt a fontos, hogy Dalma él és meggyógyul! Majd 14 év eltelt az életünkből, mert csak éltünk egymás mellett és ellen, mindezt csak azért, mert az elején minden rosszul indult.
Nem nézek vissza, mert többé nem akarom Dalmát sem gyötörni, csak megismerni és szeretni és tudom, talán sosem bocsát meg nekem, de akkor is az anyukája leszek, maradok.
Talán nem ez a legboldogabb, legszebb születésnapi köszöntés, de bízom benne Dalma tudja, érti, hogy mindezt miért is írtam ki.

Drága Dalma, Nagyon boldog 14. születésnapot kívánunk!

1 megjegyzés: