2014. augusztus 19., kedd

Szabadságon voltam és gondolkodtam

Eredetileg 1 hét szabadságot terveztem, mert Apa hirtelen meglepett egy 3 napos nyaralással. Kivételesen nem kezdtem el számolgatni, gondolkodni, mert annyira megörültem :) 20 éve voltam utoljára nyaralni és bár csak három nap volt, mégis nagyon jó volt. Szerettem volna kikapcsolni, semmire sem gondolni, illetve csak arra, hogy utána hogyan folytassam tovább. Na, ezt a gyerekek mellett nehéz megoldani :) Végül úgy döntöttem meghosszabbítom a szabadságomat. Közben volt családi kupaktanács, mert a "munkát" érintő változások az egész család életére kihatással vannak. Így a továbbiakban az aktív pihenés mellett döntöttem. Sokak megdöbbenésére a 40. születésnapomat is gazolással töltöttem :) Dísznövénykertész létemre már 4 éve nem folytattam semmiféle kerti tevékenységet és most nagyon is kellett. Kikapcsolt, átmozgatott (másképp, mint a napi edzések) és gondolkodni is tudtam.Jó volt, kellett. Már nincs lelkiismeret furdalásom, kezd bennem minden letisztulni. Egy hosszú út előtt állok, ami számomra ismeretlen, de a lelki békém és ezáltal a családé is sokkal fontosabb, mint a felém való elvárások. Természetesen nem szeretnék senkinek sem csalódást okozni és megbántani sem, de a döntésemhez hozzá tartozik az is, hogy a közösségi portálon néhány ismerőst töröltem, sajnos volt köztük olyan is, akit nagyon félre ismertem és talán az "I" - re ő tette fel a pontot.
Nagyon kevesen, de már tudják, hogy mit szeretnék csinálni, viszont sajnos nem minden ismerősöm értené, értékelné a döntésemet. Vannak olyan nézetek, amelyekkel sajnos mégsem tudok azonosulni, mert kiderült, nem én vagyok és felesleges így erőltetnem :(
Szeretném a meglévő árukészletemet kiárulni és az alkatrészezést végleg abbahagyni, de ameddig csak a kezeim engedik, a sujtás ékszereket készíteni, mert az nagyon is én vagyok. Itt viszont ismét kell húzni egy vonalat. Már jó ideje nem igazán vagyok alkuképes, illetve aki szokott tőlem vásárolni, vagy kifejezetten az Ő elképzelései alapján elkészíttetni egy - egy ékszert, az tudja, hogy van ám nálam kedvezmény is. Ők tisztában vannak az áraimmal, viszont a minőséget is ismerik, tudják mit kapnak tőlem a pénzükért. Nagyon sokan keresnek meg egy - egy ékszer ára után érdeklődve (az ékszereim elérhetősége, ahol az árak is látszanak több felületen is fel van tüntetve! ), majd a válaszom után vagy egyáltalán nem reagálnak, vagy nagyon is sokallják az árat. Igen, nem a legolcsóbbak közé tartozom és bevallom nem is szeretnék. A másik pedig, igyekszem az olcsóbb kategóriájú ékszereket is készíteni, amelyeket később is lehet rendelni, de ettől már nem lesznek annyira egyedikek, illetve próbálok arra törekedni, hogy ebben az esetben is legyen valami kis aprócska változtatás. Nagyon szívesen készítek olyan ékszert is, ami már korábban elkészült ékszereim variációja, de szeretem, ha azért kapok még szabad kezet, mert eddig senki sem bánta meg :) Továbbra is visszatértek hozzám :D Remélem ezzel nem sértek meg senkit, de aki olcsóbb, tucatgyártásban készült ékszert szeretne, annak nem én vagyok az embere, sajnos :( Azt azonban érdemes átgondolni, hogy nálam az ékszerek nem néhány óra alatt készülnek el, a nagyok pedig pláne, mert itt bizony vannak olyanok, amely 5 - 10 napi "munkát" vesznek igénybe és azt gondolom ezekben az esetekben érdemes visszaosztani. Aki viszont azt gondolja, hogy a betegségem miatt vagyok "lassú", annak elárulom, hogy nem, mert max 1 - 1,5 órával több emiatt. :)
Remélem ezek után nem utáltatok meg nagyon :D
Néhány órával ezelőtt megérkeztem egy olyan szabadságról, amiről nem is álmodtam volna :) A Férjem meglepett egy 48 órás, gyerekmentes kikapcsolódással. Álomszép helyen jártunk és nagyon jó volt kivételesen más gyerekek ricsaját hallgatni. Pihenés, semmi felelősség, de ami a legfontosabb, kettesben lehettünk ennyi időt, ami lassan 15 éve nem adatott meg. Nem gondoltam közben semmire, csak Apával voltam elfoglalva. Nem volt munka, csak kikapcsolódás és tényleges pihenés. Teljesen feltöltődve érkeztem haza.
Apa! Köszönöm Neked ezt a meglepetést! Fantasztikus volt! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése