2013. április 15., hétfő

már megint hallgatok egy ideje

Ismét nem szeretnék senkit sem ezzel terhelni, így gondoltam itt írom ki inkább magamból az elmúlt időszakot, amivel talán többen megértitek miért is tűntem el ennyire.
Az elmúlt 6 hónapom nagyon nagy hajtással telt, ami így utólag be merem vallani, már a korlátaimat feszegette. Amikor az ember benne van a sűrűjében, akkor az eleje nagyon nagy boldogság, hogy igen, megy és jó minden, amit fejben összeraktam, megvettem, elkészítettem, feltöltöttem, eladtam, elkészültek a rendelések is és időben postáztam. Aztán jön az iszonyat fáradtság és még több alkatrészes, ékszeres rendelés. Ilyenkor az ember kicsit lassul már, így az éjszakákra is szükség van a "munkához", de nem baj, mert nagyon sok kedves, aranyos megrendelő számít arra, hogy tőlem pontosan, időben megkap mindent, bár már az ékszer rendelések és a levelezések kicsit lassulnak. Aztán jön a teljes összeomlás, amikor már csak az alkatrész rendelésekre tudok koncentrálni és a legapróbb hangos szóra (nem félre érteni!) elbőgöm magam és remeg már belül is a testem. A család persze piszkál, hogy már azért nem alszom, mert annyira fáradt vagyok. Nem tehetek róla, ilyen ember vagyok és imádom minden egyes pillanatát az egésznek és nem csak az ékszerekbe, de az alkatrészezésbe is szívem - lelkem beleadom.
Persze közben a három gyermek is itt van, Apa munka mellett iskolába jár (amit végre sikerült elérnem), a gyerekek azért gondoskodnak róla, hogy felváltva ugyan, de valamelyikőjüknek legyen valami baja. Haladni ilyenkor képtelenség és ettől persze még idegesebb, ingerültebb leszek.
Ezúton is Mindenkitől bocsánatot kérek!
Aztán eljön az a pillanat, amit azt hiszem mindennél nehezebben viselek, síri csend, persze a legkisebb üvölt mellettem egész nap, mert nem tud enni valami fertőzés miatt, de a gépen nem történik semmi. Amíg csak 1 - 3 nap a "pangás", addig nincs gond, de amikor egész héten nem történik semmi, akkor az "I" - re valaki felteszi a pontot egy roppant kedves értékeléssel, de a csillagozásban lehúzza : kapcsolatfelvétel az eladóval, tranzakció lebonyolítása, csomagolás és postázás. Annyi gerinc pedig nincs ám benne, hogy mailt írjon, " Te hülye, ez és ez a bajom", áááááááááááááááááááááá ! Aki persze ismer már, az tudja mit kap tőlem, mert tényleg igyekszem minden részletre odafigyelni.
Miután nem sok minden történ az elmúlt héten, így elkezdtem a külföldi beszerzési forrásokat kutatni, mert most van rá idő. Aki próbálkozott már Európában hasonlóval, az tudja mennyi, szinte lehetetlen feladatra vállalkozik, de legalább sikerült !
Ma már nagyon rossz kedvem volt egész nap, a reggeli torna sem segített, pedig az mindig letisztít bennem mindent. Egyszerűen üresnek éreztem magam :( Majd leültem a gép elé, kicsit nézelődni, hogy ki miket alkot kis hazánkon kívül. Az egyik legnagyobb kézműves oldalon megláttam az külföldi (!) alkotó fülbevalóját, ami az enyém szakasztott  mása volt :( Na, itt nem is keseredtem el annyira, de megnéztem mások alkotásait is és bevallom a 10. oldalnál ki is léptem, mert horror áron, minősíthetetlen ékszereket láttam.
Végre megérkezett  a várt mail, hogy az egyik korábbi, még a gyöngyfűzős korszakomból megmaradt nyakláncomat hogyan alakítsam át és neki is ültem. Hirtelen a hatalmába kerített megint valami. Persze ők is gyöngybogyósak, de lényegesen eltérnek a maiaktól. Egy pillanatig megint éreztem, hogy fűzni szeretnék! Aztán ránéztem a mellettem lévő (kuplerájos) tálcámra, ahol egy tegnap elkezdett sujtás medál nézett vissza rám és nagyon rossz érzésem lett. Megint csinálok valamit és sokan meg is dicsérik majd, de bevallom őszintén, nem merek olyan ékszert készíteni a mai napig, amit valójában szeretnék, mert az árakat is szem előtt kell tartani :(
Most ismét padlón vagyok! Biztos ismét csak egy néhány napos átmeneti állapot, de nagyon rossz érzés :( Egyszerűen nem tudom merre is van az előre, csak állok és nézek!

Remélem többen, akik elolvasták az ismételt kisregényemet, meg fogják érteni, hogy miért is hallgatok!

Viszont! Vannak ám nagyon pozitív élményeim is :) Akik ismernek, tudják, hogy nem csak egy átlag eladó vagyok, mert mindig érdekel, hogy a felhasználónevek mögött ki is rejtőzhet. Szerencsére többetekkel szinte napi kapcsolatban lehetek így :) Köszönöm Nektek! Múlt héten kaptam egy nagyon aranyos levelet, ami borzasztóan jólesett. Egy korábbi bejegyzésem segített Neki. Köszönöm itt is Gyöngyinek a nagyon kedves mondatokat. Aztán egy szintén nagyon aranyos vásárlóm kért tőlem "szakmai" segítséget. Nagyon jó érzés volt, hogy megbízott bennem és elfogadott több észrevételemet (másokkal kapcsolatban), sőt, Ő volt az első akinél nem éreztem, hogy a féltékenységre fogná a soraimat, illetve tudja, rám számíthat, tényleg segítek. Köszönöm a bizalmat! Végül megérkezett a sujtás mintám visszajelzése is tegnap, aminek nagyon örültem és bevallom, hogy fantasztikus első "próbálkozás" volt. Gratulálok hozzá!

Röviden, tömören ennyi az elmúlt időszakom. Bár ma a Férjem erre azt mondta "röviden, tömören és mi van, ha még mondanivalód is lett volna" :))))))))))))))))))))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése